Om oss

Söderströms Häst och Natur

Om oss

Jag som driver företaget heter Nina Söderström och till min stora hjälp har jag sambon Göran Erlandsson som har tagit de flesta av bilderna här på hemsidan. Företaget startades 2011 i Uppland och drivs nu på Giftings gård utanför Rättvik i vackra Siljansringen.  


Nina gick på ridskola som liten och intresset för hästar (och djur överlag) har blivit större med åren. I början av 2000 utbildade hon sig till biolog inom naturvård och började då se hästen som potential både inom skogsbruk men även vid bl.a.  slåtter i stadsmiljö samt gräsklippning. Som komplement till biologutbildningen tog hon motorsågskörkort (nivå AB) samt röjsågskörkort, även Göran har motorsågskörkort och har arbetat på Skogsvårdsstyrelsen. I början av företagets tid gick Nina kuskutbildningar hos bl.a. Lars-Åke Johansson vid Ryasjö Hästgård utanför Svenljunga i Halland. 

Utöver företaget arbetar Nina som biolog på länsstyrelsen i Falun och Göran på Stiernhööksgymnasiet i Rättvik. 


2012 flyttade jag upp till Rättvik med Euro och året efter köptes Nemo in. På gården finns förrutom hästarna även höns, en katt (Bill) och hunden Myran (som hjälper till att valla djur vid behov). Marken hjälper hästarna till att sköta, både genom bete men även slåtter samt harvning och sådd vid behov. Under åren i Rättvik har det framförallt varit uppdrag med körning på marknader, bröllop samt slädturer även om skogskörningen ligger varmt om hjärtat och något som båda brinner för. Vid några tillfällen har vi även haft körkurser och häst&vagn med fjärilsguidning.

Copyright © All Rights Reserved